Crestere solida a numarului de pasageri de pe Gatwick Londra

Aeroportul Gatwick din Londra a cunoscut o crestere puternica a numarului de pasageri incepand cu luna aprilie pana in septembrie, procentul cresterii in trafic a fost de 8.5%. Aceasta crestere a fost determintata de operatorii aerieni printre care British Airways dar si companiile ce ofera bilete de avion low-cost, easyJet si Norwegian.

Gatwick

Directorul executiv al aeroportului Gatwick a declarat ca aceasta crestere de datoreaza utilizarii eficiente a pistei si prin cresterea taxei de aterizare a aeronavei in timpul cele mai aglomerate perioade, vara, si eliminarea acesteia in timpul iernii pentru incurajarea traficul intens pe tot parcusulu anului.

Noi companii aeriene aleg sa isi extinda serviciile la aeroportul Gatwick din aceasta iarna, inclusiv AirAsia, Vietnam Airlines, Hong Kong Airlines, Turkish Airlines si Lufthansa.

Aeroportul Gatwick a continuat sa puna in plicare programul de investitii de 1.2 milioarde de lire sterline, investind in fiecare luna pentru a oferi servicii imbunatatite. Pasagerii pot utiliza acum o noua zona de securitate in sudul terminalului si se pot folosi de tehnologii noi pentru a trece prin procesul de securitate in maxim cinci minute.

Pe perioada celor trei luni de varf din timpul verii, aproximativ 75% din zboruri au plecat la timp, comparativ cu 62% in aceeasi perioada a anului trecut. Al doilea aeroport ca marime din Londra a declarat 19.7 milioane de pasageri in cursul anului, asteptandu-se ca pana la sfarsitul luni martie 2012, numarul total al pasagerilor sa se ridice la 33.6 milioane.

Pasagerii de la aeroporturile din Marea Britanie se temeau de posibilele intreruperi ale zborurilor din cauza grevei. Aeroporturile Gatwick si Heathrow au incercat sa reduca la minimum perturbarile care ar fi putut rezulta de la greva de miercuri din sectorul public si care ar fi putut afecta zborurile care sosesc in Marea Britanie.

Cel mai mare aeroport din Londra este Aeroportul Heathrow. Este cel mai aglomerat aeroport in Marea Britanie si al treilea aeroport din Europa in ceea ce priveste traficul de pasageri si capacitatea de transport, fiind depasit doar de Aeroportul Charles de Gaulle din Paris si Frankfurt din Germania. Cursele cu traficul cel mai mare de pasageri cu plecarea de pe Heathrow sunt spre New York, Dubai, Dublin, Hong Kong si Amsterdam.

Comments are closed.

X