Greva la Lufthansa

Pilotii Lufthansa au intrat in greva in aeroportul din Munchen, cel de-al doilea dintre cele mai mari aeroporturi germane. Aceasta nu este prima greva cu care compania aeriana se confrunta. A mai avut loc un conflict de munca in aprilie 2014 si in septembrie 2014.

Lufthansa

Pilotii au refuzat sa decoleze intre orele 10 si 18, dupa cum au anuntat reprezentantii sindicatului Vereinigung Cockpit. Dar, au adaugat acestia, este posibil ca si zborurile spre aeroportul din Munchen sa fie afectate.

Sindicalistii au sperat ca, prin greva, sa ajunga la o intelegere privind salariile si pensiile pilotilor.

“Din moment ce conducerea companiei Lufthansa nu a venit cu nicio propunere realista, ne vedem obligati sa luam masuri”, au declarat sindicalistii, adaugand ca regreta orice inconveniente si neplaceri au cauzat pasagerilor si celor care si-au achizitionat bilete de avion.

O greva similara a avut loc si pe aeroportul din Frankfurt. Atunci au fost afectate 218 zboruri si 25 000 de pasageri. Impactul celei din 10 septembrie se estimeaza a fi fost mai mic, din moment ce si aeroportul din Munchen este de dimensiuni inferioare celui din Frankfurt.

Purtatorul de cuvant al companiei aeriene a afirmat ca liderii acesteia nu reusesc sa inteleaga de ce pilotii intra iarasi in greva si ca aceasta i-a afectat pe turistii care se intorc din vacanta de vara pentru reinceperea cursurilor.

In aprilie 2014, greva a tinut trei zile si a dus la anularea a 3800 de zboruri, afectand 425 000 de pasageri.

Comments are closed.

X