Jet Airways va comanda 100 de aeronave

Compania aeriana Jet Airways doreste sa plaseze o comanda de 100 de aeronave de mici dimensiuni in perioada 2012-2013, pentru a concura cu operatorii care efectueaza curse charter private. Potrivit conducerii companiei,valoarea totala a investitiei pentru achizitionarea aeronavelor Airbus A330 s-ar ridica la valoarea de 3.75 de miliarde de dolari.

Jet Airways

Conducerea Jet Airways a declarat ca aeronavele vor rula zboruri pe distante scurte in Europa, dar si intre orase importante din Asia. Kapil Kaul, seful regional Jet Airways, a declarat ca investitia de 3.5-3.7 miliarde de dolari va aduce vanzari mari de bilete de avion din partea clientilor business care doresc sa calatoreasca rapid dintr-un oras in celalalt. Potrivit cercetatorilor din domeniul aviatie, oamenii de afaceri sunt dispusi sa plateasca bilete de avion semnificativ mai scumpe pentru servicii de zbor de lux si pentru zboruri rapide.

Decizia compania Jet Airways de a inaugura zboruri charter private survine dupa ce la inceputul anului 2012, industria aviatica indiana a fost puternic afectata de pretul ridicat al combustibilului. Astfel, numarul clientilor ce alegeau serviciile de transport public a scazut dramatic, motiv pentru care reprezentantii companiilor indiene se orienteaza acum pe segmentul business.

Asemeni companiei Jet Airways, si alti operatori aeriene privati precum SpiceJet, Go Air si Indigo, doresc sa intre pe segmentul turismului de afaceri cu oferte si programe de zbor construite inteligent. Spre exemplu, compania Indigo a chetuit la inceputul anului suma de 200 de milioane de dolari pe servicii de consultanta menite sa gaseasca o modalitate corecta de a depasi criza pretului la petrol din India.

Jet Airways este o companie aeriana indiana cu baza centrala in Mumbai, ce opereaza 400 de zboruri zilnic catre 76 de destinatii internationale. Infiintata in anul 1993, compania indiana detinde o flota de 101 aeronave destinate transportului public de persoane, la care se vor adauga alte 100 in urmatorii 2 ani, pentru transportul privat.

Comments are closed.

X