Legoland pentru copii si adulti

LegolandDanemarca este o tara situata in partea de nord a continentului european. Este cea mai mica tara din aceasta parte a lumii, inconjurata aproape din toate partile de mari, fapt care influenteaza climatul si traditiile existente. Astfel, peisajul este dominat de elementul marin, de dune, fiorduri si, in anumite locuri, de lanturi deluroase foarte joase. Danemarca este unul dintre cele mai moderne state din Europa, o regiune prospera, a carei frumusete este oferita, in mare parte, de orasul principal, Copenhaga, recunoscut pentru imbinarea de castele din timpuri stravechi, ce amintesc de prezenta vikingilor, cu ineditul satelor pescaresti, desprinse parca din povesti.

Orasul Billund este situat in Iutlanda, Danemarca si a devenit faimos datorita parcului de distractii Lego. In imediata apropiere a orasului, se afla o fabrica ce produce peste 90% din piesele din parc. Anual peste 1,4 milioane de oameni viziteaza acest parc, jumatate din acestia fiind din alte tari decat Danemarca. Pe langa parcul Lego, ce i-a adus cunoastere la nivel european, Billund are de asemenea o serie de magazine, muzee, o gradina zoologica, baruri si restaurante, iar pitorescul imprejurimilor este de un farmec aparte.

Numele orasului este pronuntat pentru prima data in anul 1510, atunci cand Billund era mai mult un satuc unde traia o mana de oameni. Usor, usor oamenii observa frumusetea si linistea din Billund, asa incepe si procesul de constructie, iar danezii incep sa se stabileasca aici.

O multime de familii din intreaga lume ajung in Billund si pentru a petrece mult timp in aer liber, pentru a se bucura de spatiile de verzi, dar si de gradin zoologica din oras. Aici sunt expuse sute de specii de animale interesante.

Billund este o destinatie turistica destul de accesibila, locul unde se gasesc locuri de cazare pentru toate gusturile.

Legoland

In anul 1949, un tamplar dintr-un orasel din centrul peninsulei Jutland a inceput sa produca micutele caramizi pe care toti le stim astazi sub numele de lego. Acest tamplar pe nume Ole Kirk Christiansen a avut cea mai mica idee despre succesul si popularitatea incredibila de care va ajunge sa se bucure lego.

Legoland Billund si-a deschis portile in 1968 si se afla la aproximativ 3 km de Aeroportul Billund, fiind astazi unul dintre cele mai populare parcuri de distractie din toata Danemarca. Tematica parcului asa cum este si foarte simplu de intuit este lego. La inceputurile sale parcul a inceput ca o expozitie de case si obiective celebre din intreaga lume, construite din piese lego.

Parcul se mandreste cu aproape 60 de milioane de piese Lego si multe vehicule sau angrenaje in miscare, construite tot din piese Lego. In cadrul Legoland exista avioane, masini, trenuri sau vapoare in miscare, ce sunt amplasate in diferite decoruri din Lego, reusind astfel sa produca un efect interesant pentru toti cei care viziteaza expozitia.

In prezent expozitia de miniaturi construite din Lego este completata de o serie de atractii specifice unor parcuri tematice in toata regula, existand si cateva roller-coastere, unul sau doua fiind chiar capabile sa ridice nivelul de adrenalina. Exista mai multe sectiuni in cadrul parcului, fiecare cu tematica sa cum ar fi Regatul Cavalerilor, Taramul Piratilor, Adventure Land sau Legoland Town, un mic orasel din vestul salbatic. Legoland este una dintre cele mai vizitate atractii turistice din Danemarca in principal datorita faptului ca este un parc in care intreaga familie poate petrece momente placute.

Bucataria daneza

Traditiile culinare ale Danemarcei difera de la zona la zona, in functie de istoria acesteia. Este o bucatarie specifica tuturor tarilor scandinave, bazata in principal pe hrana sarata si marinata. Bucataria daneza este nepretentioasa si hranitoare, bazandu-se pe ingrediente simple, care nu cer combinatii surprinzatoare, care sunt preparate marine si din carne, cartofi si cereale. Foarte des utilizata pe mesele danezilor este painea de secara, pe care acestia o consuma dupa retete ce dateaza de mai bine de doua sute de ani.

Printre cele mai des consumate feluri de mancare se numara vandgrod (terci din cereale cu apa, de regula foarte des folosit fiind ovazul), bleflosk (cod deshidratat) sau guleorter (supa de mazare boabe).

De asemenea, gastronomia daneza este recunoscuta pentru supa de fructe, galustele din carne sau pestele prajit in crusta de aluat si codul fiert, servit cu mustar. Ca desert, foarte des se intalnesc covrigii din aluat cu migdale (kransekage) sau sarlota de mere, cu crutoane si fructe confiate (blekage).

Bilete de avion catre aceasta destinatie se pot rezerva prin intermediul Wizz Air, un operator aerian de tip low cost, care ofera tarife foarte avantajoase catre aceasta destinatie.

Comments are closed.

X