Ryanair doreste sa cumpare Air Lingus

Air LingusConducerea Ryanair a anuntat ca doreste sa cumpare compania aeriana irlandeza Air Lingus. Oficialii companiei aeriene low cost au declarat ca daca achizitia s-ar realiza, programul de zbor Air Lingus s-ar dezvolta sub egita Ryanair. Air Lingus ofera in prezent zboruri aeriene catre 66 de destinatii europene, dintre care 22 erau curse directe catre Dublin.

In prezent, Air Lingus este un competitor important pentru Ryanair in regiune. Programul de zbor Air Lingus include si 14 zboruri indirecte catre Brussels, Frankfurt, Glasgow, Londra, Milano, Paris, Roma si Venetia. Conducerea Ryanair a declarat ca toate cursele care erau operate de Air Lingus ar intra in portofoliul actualului proprietar. Ryanair concureaza pe 73% dintre zborurile saptamanale cu Air Lingus, toate cursele fiind catre destinatii din Europa.

Pe segmentul de curse indirecte catre Dublin, Air Lingus este principalul competitor al Ryanair, cu un program de zbor de 30 de curse. Cercetarile din domeniul aviatic au relevat faptul ca Ryanair deserveste majoritatea oraselor europene, cu un numar de 5 milioane de pasageri transportanti in 2011. Ryanair opereaza curse care decoleaza din Dublin catre orase precum: Istanbul, Moscova, Antalya, Copenhaga, St. Petersburg, Ankara si Kiev.

Conducerea Ryanair este cu atat mai interesata de achizitionarea Air Lingus, cu cat la inceputul lunii mai, Air Lingus a inaugurat o cursa noua pe ruta Dublin – Londra, ce ruleaza cu o frecventa de 3 ori pe zi. Infiintata in anul 1936, Air Lingus ofera 173 de curse saptamanal si deserveste sase aeroporturi europene. In anul 2011, Air Lingus a inregistrat un venit net de peste 70 de milioane de euro.

Ryanair este o companie aeriana irlandeza, ce ruleaza zboruri in regim low cost. Infiintata in anul 1985, operatorul irlandez opereaza 294 de zboruri aeriene saptamanal, catre 166 de destinatii europene. Toate cursele Ryanair sunt desfasurate cu aeronave Boeing 737-800.

Comments are closed.

X