Un A320 echipat cu sharklets-uri pentru Vueling

A320Compania aeriana low cost Vueling a primit primul sau Airbus A320 echipat cu sharklets-uri. Acestea pot fi descrise precum aripioare de aproape2,5 m pozitionate perpendicular pe varful aripii.

Economie la carburant

Vueling a pus in serviciu pe 22 martie 2013 primul dintre cele opt Airbusuri A320 noi, dotate cu aripioare inovatoare in varful aripii. Aceste sharklets-uri, conform numelui lor anglo-saxon, ii permit aeronavei sa economiseasca pana la 4% din consumul de carburant pe zborurile pe distantele lungi.

Astfel, Vueling devine prima companie aeriana din sudul Europei care integreaza aceasta tehnologie in flota sa, compusa din 70 de avioane. Alte companii care si-au echipat deja A320-urile cu sharklets-uri sunt: Avianca, Lufthansa, AirAsia, Air Arabia, Cebu Pacific, GoAir, IndiGo, JetBlue Airways, Jetstar Asia, Jetstar Japan, Monarch Airlines, Thai AirAsia si Wizz Air. Printre cele care urmeaza sa integreze aceasta tehnologie sunt: easyJet, Qatar Airways, Etihad Airways, Finnair, Air New Zealand si LAN Airlines.

Vueling si-a marit astfel flota cu noua aeronave noi, dintre care opt cu aripi verticale de 2,5 metri, ce provin de la BOC Aviation, AWA, Aviation Capital Group (ACG) si CIT Group. Aceste avioane reprezinta o noua piatra de hotar pe calea imbunatatirii continue a produselor si serviciilor de bord ale Vueling.

In afara de proiectul sau Wi-Fi deja anuntat, Vueling lucreaza momentan la alte imbunatatiri privind produsele sale, in special cele pentru pasagerii care calatoresc in interes de afaceri. Avioanele vor fi in curand reamenajate la nivelul primelor randuri de scaune. Acest lucru va duce la cresterea spatiului dintre acestea si cele din spate.

Vueling, care va opera vara aceasta pe un total de 33 de rute, cu plecari de pe 13 aeroporturi franceze: Paris-Charles de Gaulle, Paris-Orly, Brest, Bordeaux, Strasbourg, Lourdes, Lille, Lyon, Marsilia, Nice, Nantes, Rennes si Toulouse, si-a marit oferta sa din Franta cu 5%, in comparatie cu 2012.

Comments are closed.

X